fbpx

Prime minister Mottley brengt veldbezoek aan Para en Brokopondo

De prime minister van Barbados die tot vrijdag voor een officieel bezoek in Suriname was, heeft samen met haar delegatie, president Desiré Bouterse en een regeringsdelegatie, vrijdag enkele plekken aangedaan in de districten Para en Brokopondo. Het was tevens de laatste dag van Mottley in ons land.

De ananas – en lemmetjesaanplant te plantage Phedra werden aangedaan. Hierna begaf de delegatie zich richting het stuwmeer waar er een rondleiding werd gegeven te Afobakka stuwdam.

Er werd een tussenstop gemaakt te Brokopondo centrum waar de delegatie welkom werd geheten door de districtscommissaris (dc) Fredrick Finisi en de minister van Regionale Ontwikkeling Edgar Dikan. De dc gaf aan enorm blij te zijn met het bezoek van premier Mottley.

BEKIJK OOK
Nationaal Leger gaat kanonnen uittesten voor minuutschoten op Onafhankelijkheidsdag

De dichter Obet Kanape droeg op voortreffelijke wijze een gedicht in het engels voor en gaf aan dat de pagaai die de prime minister als presentje kreeg, zal helpen om verder te gaan met het goede werk dat zij verricht. Een lokale culturele groep en een apinti drummer zorgde voor entertainment. President Bouterse bedankte de bewoners van het district voor hun warm ontvangst.

Het bezoek werd afgesloten met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst tussen beide landen te Berg en Dal.(GFC)