fbpx
Prijzen in winkels zullen stijgen, zeggen winkeliers: ‘Wij betalen al SRD 2000,- voor 100 euro

GFC NIEUWS- Ondernemers in Suriname klagen steen en been over de hoge eurokoers die maar niet lijkt te stabiliseren. Ze waarschuwen dat het verder stijgen van de eurokoers kan zorgen voor hogere prijzen in onder meer de winkels.

Twee afzonderlijke Chinese winkeliers uit Paramaribo zeggen aan GFC Nieuws dat ze gisteren van valutaverkopers te horen hebben gekregen dat ze SRD 2000,- moeten neertellen voor elke 100 euro die ze wensen te kopen.

“Verschillende cambio’s verkopen wel euro’s tegen een lagere koers, maar dan mag je slechts een zeer beperkte hoeveelheid kopen. Daaraan hebben wij niets. Wij zijn vaak genoodzaakt om “onder de tafel” ons Surinaams geld om te zetten in euro’s en Amerikaanse dollars”, leggen ze uit.

Beide winkeliersondernemers importeren sommige goederen zelf uit het buitenland en waarschuwen dat de prijzen subtiel omhoog zullen gaan indien deze opwaartse koerstrend zicht voortzet.

“Als de euro steeds duurder wordt, zullen ook de prijzen in de winkels duurder worden”, stellen ze.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.