Prijzen in winkels zullen binnenkort stijgen, voorspellen Chinese winkeliers

De prijzen van levensmiddelen en andere producten in Suriname zullen binnenkort merkbaar stijgen. Dat zeggen althans enkele Chinese winkeliers aan GFC Nieuws. 

“Het is onvermijdelijk, wij zullen de tarieven noodgedwongen moeten aanpassen als de maatregelen die nu zijn doorgevoerd van kracht blijven”, zegt de eigenaar van een de grootste supermarkten in het land.

De ondernemers laten weten dat er bij het importeren van hun producten steeds vaker obstakels op hun pad worden gelegd. Zo moet er steeds meer invoerrechten worden betaald en door een strengere werkwijze van de douane is er sprake van enorme vertragingen bij het inklaren.

“Ook zijn er sinds kort veel meer restricties bij het storten van euro’s op Surinaamse bankrekeningen.  Bovendien moet je nu 30 euro kosten betalen bij elke 1000 euro die  op de bank wordt gestort”.

“Het wordt ons zo steeds moeilijker gemaakt om valuta over te maken naar buitenlandse bedrijven. Hoe moeten wij dan onze bestellingen plaatsen en wie gaat al deze additionele kosten betalen?  Het is onontkoombaar dat de prijzen omhoog gaan, voorspelt de winkelondernemer.