fbpx
Prijzen in de winkels schieten omhoog

GFC NIEUWS- De prijzen in de winkels schieten omhoog. Er lijkt maar geen einde te komen aan deze opgaande spiraal.

Ook de wisselkoersen voor de Amerikaanse dollar en de euro vertonen een stijgende trend.

Winkeliers in Paramaribo zeggen aan GFC Nieuws dat zij niet steeds als schuldigen moeten worden aangewezen.

“Het ligt aan de wisselkoers en alle andere bijkomende kosten die nu in rekening worden gebracht. Om een significante daling van de tarieven te bewerkstelligen, zullen de wisselkoersen omlaag moeten gaan. Als het tegendeel het geval is, gaan de prijzen in de schappen omhoog”.

“Wij weten dat veel klanten boos zijn en klagen. Maar wij kunnen er ook niets aan doen”, leggen ze uit.

Gisteren moesten ondernemers SRD 16.25 neertellen voor elke euro die werd aangekocht.

 

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.