fbpx
Prijzen gaan omlaag, het Surinaamse volk zal veel meer geld overhouden

INGEZONDEN- De Wet Controle Valutaverkeer zal voor de kleine man, de gewone Surinaamse burgers alleen maar voordelen met zich meebrengen. Maar het zijn de kapitalisten, de rijke ondernemers in ons land die moeite hebben met de nieuwe wet.

Na bestudering van deze nieuwe wet kan ik maar tot 1 conclusie komen: het Surinaamse volk zal hiermee veel meer geld overhouden. Het is alleen een kwestie van tijd voordat het echt merkbaar zal zijn. Ik verwacht al over een paar weken een verlaging van de prijzen van de belangrijkste spullen in de supermarkten.

Daarna volgt ook de rest. Materialen als cement, luxe artikelen en ook diensten zullen qua prijs een neergaande trend vertonen.

Het is begrijpelijk dat diegenen die getroffen worden, de elite kapitaalkrachtige groep, moeite heeft met het doorvoeren van zo’n ingrijpende wet.

Maar het is het volk dat al jaren de klappen heeft moeten opvangen.

Indien de regering niet had opgetreden, zou de opwaartse spiraal voortgaan! De wisselkoersen zouden verder stijgen en daarmee ook alle prijzen. De gemiddelde man zou steeds minder koopkracht hebben, dus veel armer worden.

Om verbetering te brengen in de benarde financiële positie van velen, is deze nieuwe wet dus zeer noodzakelijk. Ook zorgt deze regulering voor veel meer rust, zekerheid, minder extreme prijsfluctuaties en zal die een positieve impuls geven aan de Surinaamse economie.

Drs. J. Kerto

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…