Prijzen gaan omlaag, het Surinaamse volk zal veel meer geld overhouden

INGEZONDEN- De Wet Controle Valutaverkeer zal voor de kleine man, de gewone Surinaamse burgers alleen maar voordelen met zich meebrengen. Maar het zijn de kapitalisten, de rijke ondernemers in ons land die moeite hebben met de nieuwe wet.

Na bestudering van deze nieuwe wet kan ik maar tot 1 conclusie komen: het Surinaamse volk zal hiermee veel meer geld overhouden. Het is alleen een kwestie van tijd voordat het echt merkbaar zal zijn. Ik verwacht al over een paar weken een verlaging van de prijzen van de belangrijkste spullen in de supermarkten.

Daarna volgt ook de rest. Materialen als cement, luxe artikelen en ook diensten zullen qua prijs een neergaande trend vertonen.

Het is begrijpelijk dat diegenen die getroffen worden, de elite kapitaalkrachtige groep, moeite heeft met het doorvoeren van zo’n ingrijpende wet.

Maar het is het volk dat al jaren de klappen heeft moeten opvangen.

Indien de regering niet had opgetreden, zou de opwaartse spiraal voortgaan! De wisselkoersen zouden verder stijgen en daarmee ook alle prijzen. De gemiddelde man zou steeds minder koopkracht hebben, dus veel armer worden.

Om verbetering te brengen in de benarde financiële positie van velen, is deze nieuwe wet dus zeer noodzakelijk. Ook zorgt deze regulering voor veel meer rust, zekerheid, minder extreme prijsfluctuaties en zal die een positieve impuls geven aan de Surinaamse economie.

Drs. J. Kerto

Overige berichten