fbpx

Prijsverlagingen in winkels belangrijkste prioriteit regering, armoede in Suriname neemt toe

GFC NIEUWS- Het merkbaar verlagen van de prijzen voor levensmiddelen in de winkels moet de hoogste prioriteit genieten van de Surinaamse regering en niet het bouwen van dure bruggen over de Marowijnerivier of andere megaprojecten.

Dat zegt het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) donderdag aan GFC Nieuws.

Het vrouwencollectief is van oordeel dat de overgrote meerderheid inwoners van Suriname ernstig gebukt gaat onder de hedendaagse inflatie. De armoede in ons land neemt volgens het collectief toe.

“Het volk had de verwachting dat er al snel na het aantreden van de nieuwe regering sprake zou zijn van meer koopkracht voor de gemiddelde burger. Maar integendeel blijkt dat er steeds minder kan worden gekocht met de Surinaamse dollar, wat impliceert dat wij simpelweg weer een stuk armer zijn geworden”, wordt gesteld.

OOK INTERESSANT
Grote armoede en gebrek aan voedsel in Trio-gebied

“Het kabinet zou nu de prijsverlagingen in de supermarkten en vooruitlopend daarop het verlagen van de wisselkoersen voor buitenlands geld een topprioriteit moeten maken. Helaas krijgen wij die signalen niet en vervliegt hiermee de hoop op verbetering van de levensstandaard van de gewone man en vrouw”, aldus het KSVC.