fbpx

Prijs van eieren enigszins genormaliseerd

GFC NIEUWS- De ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) constateren enige normalisatie van de prijs per ei.

LVV-minister Rabin Parmessar en zijn collega Stephen Tsang van HI&T hadden dinsdag een bespreking over de gang van zaken over het normaliseren van de prijs van eieren.

De overheid had de pluimvee sector twee weken de tijd gegeven om de prijs per ei te stabiliseren.

Het beroep werd toen gedaan om de bewustwording onder hun leden op gang te brengen en te zorgen voor het normaliseren van de consumentenprijs voor eieren.

Uit rapportage vanuit het veld blijkt dat de prijs per ei schommelt tussen de SRD 1,25 en SRD 1,50.

Bij enkele winkels is de consumentenprijs zelf iets boven de SRD 1,40 per eenheid.

De overheid heeft belooft er alles aan te doen om de prijs volledig genormaliseerd te hebben voor de consument.

De bewindslieden geven aan dat naar schatting de prijs mogelijk verder zal dalen wanneer er rond september – oktober van dit jaar een overschot van eieren wordt verwacht op de markt.

BEKIJK OOK
Dokter Muringen: elke keer als het kindje poept, meteen iets laten drinken

De overheid zal dan indien nodig de sector wederom uitnodigen voor een evaluatie om dan te praten over de nieuwe situatie.

De samenleving wordt opgeroepen om waakzaam te zijn en niet meer te betalen dan de vastgestelde consumentenprijs.

Indien de consument constateert dat er meer wordt gevraagd dan is vastgesteld, zij contact op neemt met de afdeling Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Handel, Industrie & Toerisme op 483949 of via de klachtenlijn van dit ministerie via WhatsApp: 08586256

De overheid doet eveneens een beroep op de winkeliers om niet meer dan SRD 1,12 per ei te betalen voor de opkoop. Als blijkt dat de handelaar zich niet houdt aan de opkoopprijs, de winkeliers dit ook rapporteren aan de afdeling ECD van het ministerie.

De overheid doet er alles aan om de samenleving te beschermen tegen prijsopdrijving en zal hard optreden tegen zij die er misbruik van maken en de samenleving onnodig duperen, staat in een gezamenlijke verklaring van de twee ministeries.