fbpx

Priester kiest uitvaart voor kritiek op overleden tiener: ‘Zelfdoding is zonde’

Een Amerikaanse priester in Michigan mag voorlopig geen uitvaartdiensten leiden. In plaats van de nabestaanden te troosten, leverde hij tijdens de uitvaart kritiek op de zelfdoding van een tiener en wees erop dat “zelfmoord een zonde” is.

“Omdat wij christenen zijn, moeten wij zeggen wat volgens ons de waarheid is,” preekte de eerwaarde Don LaCuesta tijdens de dienst voor de 18-jarige Maison Hullibarger.

“Ons eigen leven nemen is ingaan tegen God die ons gemaakt heeft en tegen iedereen die van ons houdt,” hield hij de ontzette ouders en familie van Maison voor.

De priester probeerde iets later de schade te beperken door de ouders te verzekeren dat God zelfmoord kan vergeven en dat “niets, zelfs niet zelfdoding, ons kan scheiden van de onvoorwaardelijke liefde van God.”

Jeff Hullibarger, vader van Maison, verzocht zelfs de priester op te houden met zijn dienst, maar dat weigerde de geestelijke. Na de kerkdienst deelden zij LaCuesta mee dat hij niet meer welkom was op de begrafenis.

De aartsbisschop van Detroit zei in een excuus dat “een ondraaglijke situatie nog ondraaglijker is gemaakt.” Hij beloofde dat de priester de komende tijd niet mag preken bij uitvaartdiensten.

Bovendien moeten al zijn preken gescreend worden door een “priestermentor” en moet hij hulp zoeken “bij professionals op menselijk, spiritueel en pastoraal niveau.”