fbpx
Priesierie deponeert brief bij CHS

Het hoofdbestuur van Baasa onder leiding van Nicolaas Priesierie deponeert vanmiddag een brief bij het Centraal Hoofd Stembureau(CHS), waarin onder meer staat dat de partij niemand volmacht heeft gegeven om de partij te registreren.

Het hoofdbestuur heeft de secretaris Peter Amoida vrijdagavond geroyeerd. Hij was niet gemachtigd om de partij vrijdag in te schrijven. Het was een soloactie van Amoida.

Priesierie is pisnijdig en zegt dat zij een grote fout hebben gemaakt door een Nederlander toe te laten in het hoofdbestuur.

“Hij heeft geen affiniteit met de verkiezingen, hij is Nederlander en met zijn actie heeft hij duidelijk gemaakt dat het hem niets uitmaakt als Baasa niet meedoet aan de verkiezingen. Op 25 mei staat hij aan de kantlijn en zal toekijken hoe eenieder naar de stembus gaat”.

Priesierie vindt de actie van Amoida verwerpelijk. De registratie bij het CHS is een speciaal moment; het is moment om aan te tonen dat de partij een achterban heeft. Amoida heeft dat moment vrijdag verpest doordat hij stiekem met nog een persoon de partij zogenaamd is gaan registeren, ergert Priesierie zich.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)