fbpx

Preventieve censuur? YouTube haalt Syrische overheidskanalen alvast uit de lucht

Terwijl Rusland waarschuwt dat westerse landen een aanval met chemische wapens op Syrische burgers voorbereiden die in de schoenen van de Syrische staat zal worden geschoven, haalt YouTube de accounts van de Syrische overheid en Syrische staatsmedia uit de lucht.

Zaterdagmiddag vertoonden de kanalen van het Syrische presidentiële paleis, het ministerie van Defensie en SANA-nieuws allemaal een bericht met de tekst: “Dit account is beëindigd vanwege een juridische klacht” of “Dit account is beëindigd wegens een overtreding van de servicevoorwaarden van YouTube.”

Het kanaal van het in Damascus gevestigde Sana TV op YouTube leek ook te zijn verwijderd, gezien het bericht: “Deze pagina is niet beschikbaar. Onze excuses hiervoor. Probeer iets anders te zoeken.”

BEKIJK OOK
Franse en Guyanese ambassadeur willen sterke band opbouwen met Suriname

Vergelding

De Syrische kanalen gingen zaterdag offline rond de tijd waarop de Amerikaanse generaal Joseph Dunford waarschuwde dat het Pentagon “militaire opties” zal inzetten als vergelding “in geval chemische wapens worden gebruikt” in Syrië.

Rusland en Syrië verwachten dat de door het Westen gesteunde terroristen die in de provincie Idlib in het nauw worden gedreven, een zogenaamde chemische aanval zullen uitvoeren.

Hiervan zal Syrië de schuld krijgen, zodat de door Amerika geleide coalitie een excuus heeft om “ter vergelding” overheidsdoelen aan te vallen.