Pretpark Paramaribo Zoo krijgt gestalte

GFC NIEUWS- Het pretpark in de Paramaribo Zoo krijgt steeds meer gestalte.
First lady Ingrid Bouterse-Waldring vanuit wiens bureau het initiatief tot de bouw van deze accommodatie is genomen, is tevreden met de vorderingen. Woensdag werd de vloer voor het zwembad gestort. De bedoeling is dat het project in maart wordt opgeleverd.
De presidentsvrouwe zegt dat vanwege de financiële crisis de overheid het moeilijk had om instanties te subsidiëren. Haar bureau liet toen de gedachten gaan over mogelijkheden waarmee de dierentuin meer inkomsten zou kunnen genereren. Zo ontstond het idee om een pretpark in de Zoo neer te zetten. Het zwembad is vooral bedoeld om de kinderen tegemoet te komen.
Het ontwerp van het pretpark is in handen van Hesdy Mertowirio, die gespecialiseerd is in het namaken van rotsformaties en boomstronken. Hij maakt bij het pretpark gebruik van het thema Werehpai, de rotsformaties op Kwamalasemutu en probeert deze zoveel mogelijk na te bootsen. Behalve rotsformaties zal het waterpark ook voorzien worden van glijbanen en heuvels, terwijl er ook een namaak Ark van Noah komt.
Het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) treedt op als directievoerder van het project.
Eliene Marengo, junior technisch medewerker van het ministerie, zegt dat de werkzaamheden vlot lopen. “In het begin ging het wat stroef, maar daarna is het werk flink opgepakt”, aldus Marengo.

Overige berichten