fbpx
Prestaties Yael Touw Njie Touw vallen buitenlandse trainers op

Yael Touw Njie Touw heeft in de periode 14 – 18 april meegedaan aan de Zuid-Amerikaanse junioren zwemkampioenschappen in Lima, Peru.

Vrijwel de gehele zwemtop van de landen op dit continent, met uitzondering van Guyana en Frans -Guyana was aanwezig.

In het Olympisch bad in Lima behaalde Yael in totaal 4 medailles t.w. goud op de 200m IM (2.13.28), zilver op de 50m rug (28.40), zilver op de 100m vlinderslag (58.54) en zilver op de 400m IM (4.50).

Coach Harvey Bang A Foe merkte op dat het de eerste keer is dat Yael in deze leeftijdscategorie heeft meegedaan en dat deze prestatie (4 medailles) des te opmerkelijk is.

De prestatie is een aantal coaches buiten Zuid- Amerika ook opgevallen, waaronder Fitz Gerald, head coach van de Pinecrest Highschool in Fort Lauderdale, Miami. Hij ziet graag dat Yael in de toekomst deze school bezoekt voor zijn verdere zwemcarrière.

Verder sprekend over de prestaties van Yael Touw Njie Touw zei coach bang A Foe dat zijn verwachtingen positief waren ondanks het feit dat Yael, voordat hij naar Lima kwam, net terug was van de Carifta zwemkampioenschappen in Barbados.
Maar het was belangrijk dat Yael de ervaring zou opdoen en niet zonder succes.

Yael Touw Njie Touw en coach Bang A Foe zijn vandaag terug in Suriname.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.