fbpx

Presidentiële delegatie Suriname aangekomen op Antigua en Barbuda

President Desiré Bouterse is gisteravond gearriveerd op het vliegveld van Antigua en Barbuda. Het staatshoofd werd ontvangen door Melford Nicholas, minister van Informatie en Technologie van het eiland.

De regeringsleider staat aan het hoofd van een Surinaamse delegatie en zal Suriname vertegenwoordigen bij de zesde topontmoeting van Staatshoofden en regeringsleiders van de Caribische gemeenschap Caricom en de Republiek Cuba.

De delegatie is op de Johan Adolf Pengel luchthaven opgehaald door een Antonov vliegtuig van de vliegmaatschappij Cubana, welke speciaal is ingezet voor het ophalen van diverse regeringsleiders uit de regio.

Deze vergadering wordt voorgezeten door premier Keith Mitchell van Grenada, als voorzitter van de Conferentie van Staatshoofden van Caricom en de President van de Republiek Cuba, Raúl Castro Ruz en wordt gehouden te St. Mary, Antigua en Barbuda. Deze bijeenkomst markeert ook het 45ste jaar van diplomatieke betrekkingen tussen de Caricom en Cuba.

BEKIJK OOK
Man schiet zichzelf door het hoofd op balkon

Regionale en mondiale vraagstukken zullen besproken worden met een focus op Klimaatsverandering en rampenbeheersing. Het ligt in de bedoeling dat er ook een Memorandum of onderstandig (M0U) getekend wordt met de Caribische organisatie voor Rampenbeheersing, CDEMA, die nauwere samenwerking tussen de lidlanden beoogt. De noodzaak voor deze samenwerking ligt vooral in de recente verwoestende gevolgen van orkanen die de regio hebben getroffen.

President Bouterse zal gedurende dit bezoek aan Antigua en Barbuda verschillende ontmoetingen hebben met regeringsleiders uit de regio. Het staatshoofd zal van gedachten wisselen met betrekking tot de beoogde verdere versteviging van bilaterale relaties. De delegatie keert zaterdag terug.(GFC)