fbpx

Presidentiële delegatie komt aan in Brazilië

De presidentiële delegatie onder leiding van president Desiré Bouterse is warm onthaald in Brazilië. De delegatie ging daarheen voor een officieel staatsbezoek.
Volgens het staatshoofd is dit werkbezoek om velerlei redenen van groot belang voor Suriname, Brazilië en zeer zeker ook voor de regio.

President Bouterse haalt aan dat het gebruikelijk is om op gezette tijden de bilaterale relatie met Brazilië, als grote broer in de regio, aan te scherpen. Het kijken naar het verloop van de samenwerking en het bekijken van de voortgang komt aan de orde tijdens verschillende ontmoetingen die zijn gepland.

De staatsman zal voorts ook gebruik maken van dit bezoek om een bijdrage te leveren aan een oplossing voor de spanning die er heerst in de regio. “Wij zijn niet voor niets Champion in Vrede,” zegt de regeringsleider hoopvol over de te ondernemen bemiddelingspoging. De spanning onderling komt volgens hem nadelig uit voor elk land binnen de regio.

BEKIJK OOK
Startsein elektrificatieproject te Patamacca en Kasaba Ondoo

Behalve de First Lady, Ingrid Bouterse – Waldring reizen ook vier ministers mee met de president, namelijk de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack – Beighle, Minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Lekhram Soerdjan, de minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw en die van Defensie Ronni Benschop. De delegatie keert op 3 mei terug naar Suriname.(GFC)