fbpx

President wil onderwijs uit het dal halen

President Desiré Bouterse ziet graag dat het onderwijs uit het dal gehaald wordt en in korte tijd weer een voorname plek inneemt op de internationale onderwijs waarderingsladder. Om een goed beeld te krijgen van wat het vorig schooljaar mis is gegaan, is het Institute for Graduate Studies and Research (IGSR) benaderd om een breedvoerig onderzoek te doen.

Dit onderzoek moet aangeven wat de oorzaken zijn geweest dat het vorig schooljaar de resultaten niet zo rooskleurig zijn geweest. Het IGSR moet ook aangeven hoe Suriname uit het onderwijsdal kan komen.

OOK INTERESSANT
Moordverdachte in Detroit op borgtocht beschuldigd van vierde moord

Het staatshoofd gaat ervan uit dat alle belanghebbende organen en instituten bij dit onderzoek hun medewerking zullen verlenen. In De Nationale Assemblee stelde het staatshoofd dat de vele vragen en zorgen over de kwestie onderwijs aangeven, dat regering en de volksvertegenwoordiging het belang erkennen van dit beleidsgebied.

De president gaf aan dat met de uitvoering van de herwaardering ten behoeve van de leerkrachten er een begin is gemaakt met een drastische verandering van het onderwijssysteem op alle niveau’s.(GFC)