fbpx

President wil actie in 2018

President Desiré Bouterse wil graag dat 2018 het jaar wordt van actie en verdere toename van productie. Suriname heeft een moeilijke periode gehad waarvan het herstel zich dit jaar begint af te tekenen.

Er moet wel nog heel wat gebeuren, zegt het staatshoofd in gesprek met het NII. Ons land ging door een dal in 2015 en 2016 door de terugval van de prijzen voor commodity’s. De regering heeft volgens de president veel moeite gedaan om het tij te keren. Er is groei in tegenstelling tot de enorme inkrimping, zegt het staatshoofd. Desondanks is er veel gedaan voor de samenleving.

Voor de komende periode is de oplossing van het financieel vraagstuk van groot belang, zegt de president Momenteel is de wisselkoers al een poos stabiel en lopen er projecten ten behoeve van de verdere ontwikkeling van het land.

De infrastructuur wordt aangepakt via het Dalian IV project en Baitali die ook een wezenlijk deel van de binnenstad zal rehabiliteren. Op het stuk van de huizenbouw is er ook veel beweging. De president zegt entrepreneurs te hebben gespot die klaarstaan om over te gaan tot het neerzetten van goedkope woningen.

OOK INTERESSANT
Update: Man die na zware mishandeling werd overreden in ziekenhuis overleden, drie verdachten aangehouden

Het staatshoofd zegt het komend jaar harder te zullen trekken aan zaken zodat de ontwikkeling versneld op gang komt. Hij kijkt vol verlangen uit naar de komende periode.

Ten aanzien van het buitenlands beleid zegt president Bouterse dat Suriname continu bezig is daaraan dieper inhoud te geven. BRICS, de associatie van vijf opkomende economieën te weten Brazilië, Rusland, India China en Zuid Afrika begint volgens hem nu inhoud te krijgen. Suriname gaat na op welke wijze maximaal profijt hieruit gehaald kan worden.(GFC)