fbpx

President voert spoedoverleg over missie Dritabiki

President Desiré Bouterse had gisteren een spoedoverleg met de delegatie, die onder leiding van vice resident Ashwin Adhin, vandaag namens de regering van de krutu te Dritabiki gaat bijwonen. De president heeft de delegatie bijeengeroepen bij de presidentiële residentie te Leonsberg.

Het overleg is naar aanleiding van de recente ontwikkelingen die zich tijdens de krutu te Dritabiki hebben voorgedaan. Het staatshoofd vond het van belang om nader met de regeringsdelegatie af te stemmen over de missie naar de krutu, die op initiatief van granman Bono Velantie van de Aucaners en granman Lesley Valentijn van de Matuariërs wordt gehouden.

OOK INTERESSANT
Verhoging tandheelkundige diensten JTV

Op de krutu afgelopen dinsdag is Naze Amina, die een opponent is van granman Albert Aboikoni van de Saramaccaners, groots verwelkomd met het lied ‘granman doro’. Aboikoni is niet aanwezig. De granmans van de verschillende stammen waren het niet eens met de keuze van president Desi Bouterse om Aboikoni te beëdigen als granman en waren dan ook niet aanwezig bij de ceremonie.