President voert gesprekken over opvolging Granman

President Desiré Bouterse heeft vrijdag op het presidentieel paleis verschillende vertegenwoordigers van de Saramaccaanse-gemeenschap ontvangen om te praten over de invulling van het granmanschap der Saramaccaners. Vandaag ontvangt de president de hoofdkapiteins van de Saramaccaanse-gemeenschap met hun basja.

Ook de Granmans van de overige gebieden zullen maandag door het staatshoofd worden ontvangen.

“De gesprekken moeten in de eerste plaats resulteren in het verschaffen van meer inzichten om te komen tot een oplossing welke gedragen wordt door de totale Saramaccaanse gemeenschap. Wij willen een oplossing vinden in dit toch wel slepend conflict die al jaren duurt en wij willen natuurlijk samen met de mensen kijken wat de mogelijkheden zijn, welke oplossingsmodellen zij ook in gedachten hebben”, zegt de minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan.

Op de gemeenschap doet de minister het beroep om de resultaten uit de verschillende gesprekken die het staatshoofd voert met partijen af te wachten. Bouterse zal tijdens een persconferentie het resultaat van de gesprekken met de samenleving delen.(GFC)

Overige berichten