President Trump permanent verbannen van Twitter

GFC NIEUWSREDACTIE- President Donald Trump is na te zijn verwijderd van Facebook, YouTube, Instagram en andere platforms, nu ook permanent verbannen van Twitter. 

De huidige President plaatste enkele uren geleden twee tweets; 1. Dat hij niet aanwezig zal zijn op de inauguratie van de toekomstige President Joe Biden en 2. Dat de 75 miljoen mensen die op hem hebben gestemd tijdens de laatste verkiezingen nog lang in de toekomst een stem zullen hebben. 

De twee tweets waren reden genoeg voor Twitter om Trump permanent te verbannen van het platform. Volgens hen zouden de tweets een ‘inspiratie’ zijn om geweld te plegen. Zijn aanhangers zijn het daar niet mee eens en beweren juist dat de President alle vormen van geweld veroordeelt én ook al heeft veroordeeld.

Klik hier voor de officiële verklaring van Twitter

Als reactie gaf Trump aan dat Twitter steeds een stap verder gaat met het censureren van mensen en dat de democratische partij en extreem-links samenzweren om hem te verwijderen van het platform. Klik hier voor de complete verklaring van Trump.

Eerder op de dag werd de voormalig adviseur van Trump, Steve Bannon, bekend van de spraakmakende show “War Room”, ook al verbannen van Youtube.

Ook werd bekend dat Twitter alternatief Parler door de Google Play store is verwijderd. Er zijn ook geruchten dat de App Store van Apple de app wil verwijderen. Parler meent een vrij platform te zijn, waar vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel staat. 

Overige berichten