fbpx
President Trump krijgt vitamine D van zijn artsenteam om coronavirus te verslaan

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- De Amerikaanse president Donald Trump die vandaag positief is getest op het potentieel dodelijk coronavirus, krijgt van zijn artsenteam een hoge dosis vitamine D.

De president slikt daarenboven op instigatie van de experts dagelijks een speciale combinatie zink, melatonine, een lage dosis aspirine, famotidine en is er per infuus een ‘polyclonal anti – body cocktail’ toegediend en het antivirale middel Remdesivir.

Trump is uit voorzorg opgenomen in het Walter Reed Military Medical Center en wordt behandeld door een team topspecialisten.

Volgens informatie van het Witte Huis gaat het naar omstandigheden “goed” met de politicus. President Trump “voelt zich goed” en is “opgewekt” ondanks het ervaren van milde symptomen na een positieve test op het coronavirus, aldus de persvoorlichter van het Witte Huis, Kayleigh McEnany.

VITAMINE D3

Een Internationaal gediplomeerde expert van Constantin in Paramaribo met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van voeding, vitaminen en gezondheid legde begin dit jaar al vaker via GFC Nieuws uit dat wij in Suriname gretig gebruik moeten maken van de zon.

DOOR VOLDOENDE IN DE ZON TE GAAN MAAK JE VITAMINE D AAN

“Aan een ieder geef ik het advies om te zorgen voor voldoende vitamine D3 in je lichaam. Ga daarom elke dag 10 tot 12 minuten (tenzij gecontra indiceert) , zo schaars mogelijk gekleed in de zon. Donkere en oudere mensen hebben veel meer moeite om D aan te maken uit zonlicht dan diegenen die wit zijn. Hoe donkerder of ouder je bent, des te meer zonlicht je nodig hebt. Dus deze groep mag iets langer zonnebaden”.

“Veel wijst er bovendien op dat donkergekleurde en oudere personen de zon doelbewust vermijden en kiezen voor de schaduw. Donkere mensen hebben ook veel vaker een tekort. Wetenschappelijk onderzoek heeft dat frequent aangetoond”.

“In Amerika bijvoorbeeld, ook in gebieden met veel zonlicht, heeft ruim 82 % afro- Amerikanen een vitamine D – tekort. Hispanics met een lichtere huid ruim 70 %. Ook in Suriname zijn er talrijke personen die een D3 tekort hebben”.

“Blijf dus niet de hele dag binnen, uit het zonlicht, maar ga vaak genoeg met zoveel mogelijk ontbloot lichaam in de tuin zitten, wandelen, werken of lekker anders bewegen in de zon om vitamine D aan te maken”, stelt de ervaren expert van Constantin.

Meer nieuws

A-20: Het patroon van patronage

GFC NIEUWS- De benoeming van de First Lady in verschillende functies heeft voor grote beroering gezorgd. En terecht, want het is een schandelijke zaak.

Ingezonden| Hoe is het in Godsnaam mogelijk?

GFC NIEUWS- Onder referentienummer 020028, gedagtekend 15 september 2020 werd door een officiële instantie, met name Het Honorair Consulaat van de Republiek Suriname in Nederland,…

Ramdin lanceert VN week in Suriname

GFC NIEUWS- Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft de VN week gelanceerd.

Teveel zoetmakers nu ook gelinkt aan ADHD

GFC NIEUWS- Het gebruik van teveel fructose ( zoetmakers) wordt nu ook gelinkt aan ADHD( (attention deficit hyperactivity disorder), ook wel aandachtstekort-hyperkinetische stoornis of aandachtstekort-hyperactiviteitstoornis…

De waardigheid van vrouwen

GFC NIEUWS- Onmenselijke vormen van huiselijk geweld waarbij vrouwen het zelfs met de dood moeten bekopen, lijken vandaag de dag geen uitzondering meer te zijn.

CBB speelt in op klachten burgerij

GFC NIEUWS- Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) heeft kennisgenomen van de vele klachten van de burgerij met betrekking tot haar dienstverlening.

19 nieuwe Covid-gevallen, 13 genezen

GFC NIEUWS- In 24 uur kwamen er 19 nieuwe gevallen bij. 21 patiënten zijn genezen verklaard. Het aantal actieve gevallen is gedaald naar 78. Dikke…

NH ontsmet hoofdkantoor

GFC NIEUWS- In opdracht van de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, heeft het directieteam conform het Covid-19-protocol maatregelen getroffen ter bescherming van het…

Wan Okasi legt problemen voor aan DNA

GFC NIEUWS- De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, heeft tijdens een onderhoud met de stichting Wan Okasi de noden van de groep…