President Trump: Iraanse generaal Soleimani moest al jaren geleden worden uitgeschakeld

GFC NIEUWS- De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat de Iraanse generaal Qassem Soleimani al jaren geleden had moeten worden uitgeschakeld.
Volgens hem plande de Iraanse topgeneraal om vele Amerikanen te doden. Soleimani kwam donderdag om het leven bij een gerichte Amerikaanse raketaanval op een konvooi bij de internationale luchthaven in de Iraakse hoofdstad Bagdad.
“Generaal Qassem Soleimani heeft over de jaren heen duizenden Amerikanen gedood of ernstig verwond. En hij was van plan om er nog meer te doden… Maar hij is gepakt”, verantwoordt Trump de Amerikaanse raketaanval.
“Hij was direct en indirect verantwoordelijk voor de dood van miljoenen mensen, ook van heel veel betogers in Iran zelf die recent gedood zijn. Iran zal het dan wel zelf nooit kunnen toegeven, maar Soleimani was zowel gehaat als gevreesd in het land”, aldus Trump.
Volgens de Amerikaanse president zijn de Iraniërs zelf dan ook alles behalve zo bedroefd door de dood van de generaal als wat de Iraanse leiders de wereld willen doen geloven.
Het Iraanse regime noemt de aanval op Soleimani een “daad van internationaal terrorisme” en dreigt met vergeldingsacties.
De VS stuurt zo’n 3.000 extra militairen naar het Midden-Oosten als reactie op de dreiging van vergeldingsacties door Iran.

Overige berichten