President Satya Dharma bespreekt aangelegenheden Suriname met ambassadeur Noorman

De president van Satya Dharma, Ramon Ramsodit, heeft donderdag een bezoek gebracht aan de Nederlandse ambassadeur in Paramaribo, Ernst Noorman.

Afschaffing van de visumplicht voor Surinamers die naar Nederland willen komen, Open Universiteit in Suriname, verkiezingen van 15 maart 2017, het opzetten van een Diaspora Platform en Diaspora Bank zijn de onderwerpen die tijdens deze ontmoeting aan de orde zijn geweest.

Ramsodit spreekt van een zeer constructieve bespreking met de ambassadeur. Volgens Ramsodit ligt er hierover een brief van Satya Dharma klaar voor de voorzitter van de Tweede Kamer met een afschrift hiervan naar alle politieke partijen.

Verder geeft de president van Satya Dharma aan, alle democratische en legitieme middelen te zullen aanwenden om de visumplicht af te schaffen voor Surinamers die op familiebezoek of voor zaken met vakantie naar Nederland willen komen.

“Ik zal gebruik maken van een burgerinitiatief of petitie om afschaffing van het visum op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen, als ze mijn brief niet in behandeling nemen,” benadrukt Ramsodit.(GFC)

Overige berichten