fbpx
President Santokhi spreekt ambassadepersoneel en Surinaamse ondernemers in Guyana

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft op 9 augustus voor de afsluiting van zijn tweedaags bezoek aan Guyana een ontmoeting gehad met het personeel van de Surinaamse ambassade in Georgetown en exponenten van het Surinaamse bedrijfsleven in het buurland.

Santokhi vertoefde samen met first lady Melissa Santokhi-Seenacherry en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking in Guyana om de inauguratie van president Mohamed Irfaan Ali bij te wonen.

Naast bilaterale gesprekken met het nieuwe staatshoofd, ontmoetingen met de ambassadeurs van Canada en India, vertegenwoordigers van andere landen en Guyanese ondernemers is er ook een ontmoeting geweest met het personeel van de Surinaamse ambassade in Guyana onder leiding van zaakgelastigde a.i. Liselle Blankendal.

“We hebben hun bedankt, ze hebben goed werk verricht in het kader van dit bezoek. Het buitenlands beleid is aan hun gepresenteerd en er zullen verdere werkafspraken worden gemaakt door de minister van Buitenlandse Zaken en ook de zaakgelastigde en overige medewerkers,” aldus president Santokhi.

Op de ambassade is er ook een ontmoeting geweest met exponenten van het Surinaamse bedrijfsleven in Guyana. De Surinaamse regeringsleider wijst op het aantal Surinaamse bedrijven dat op dit moment bezig is in Guyana. Hij zegt dat zij het goed doen, maar dat er ook heel wat knelpunten en uitdagingen zijn. “Soms heb je het gevoel dat ze moedeloos worden, maar dan nog gaan ze door. En ze hebben laten zien dat ondanks heel wat problemen ze toch in staat zijn het bedrijfsleven van Suriname daar een goed gezicht en een goede plaats te geven.”

Het staatshoofd zegt dat de knelpunten die de Surinaamse bedrijven in Guyana aan de nieuwe Surinaamse regering hebben voorgehouden zullen worden meegenomen in het nieuwe overlegstructuur. In de nieuwe samenwerkingsvorm die met Guyana is overeengekomen zullen deze aangepakt moeten worden.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…