fbpx

President Santokhi ontvangt nieuwe dc’s

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft een onderhoud gehad met enkele pasbenoemde districtscommissarissen (dc’s).
Aan dc Bansi Durga, Ricardo Bhola, Radjab Mohamedsafiek en Sital Sursksha heeft de president de verwachtingen van de regering en hoe zij invulling daaraan kunnen geven als burgervader of – moeder geuit. Uit de individueel gevoerde gesprekken is naar voor gekomen in welk district zij zitting zullen hebben.
Op 14 augustus jongstleden werden achttien nieuwe dc’s benoemd en beëdigd door president Santokhi in de Congreshal. “Uw primaire kerntaak is het vertegenwoordigen van de nationale overheid in het district”, woorden van de president. De installatie van de dc’s heeft nog niet plaatsgevonden.
Dc Bhola: “Ik zal me blijven inzetten voor alle Surinamers met volle kracht, want het Surinaamse volk heeft mij in deze positie gezet.” Hij is een bekende in de gezondheidszorg en als dc zal hij de maximale ondersteuning geven in de strijd tegen Covid-19. Hij is voorstander van een gezonde leefstijl. “Ik ben een man van wet en recht.” Daarmee geeft dc Bhola aan dat hij issues voor de samenleving zal herstellen.
Voor dc Mohamedsafiek heeft het boosten van de agrarische sector en aanpak van de infrastructuur prioriteit. Daarnaast ook de visserijsector en het aantrekkelijk maken van onder andere het Veerplein voor de toeristen.
De president heeft de dc’s op het hart gedrukt om elke burger gelijkwaardig te behandelen. Eveneens dat het beleid van de regering correct middels wet en recht wordt uitgevoerd. De dc’s werden verder bemoedigd samen te werken met alle actoren, zoals overheidsinstanties, NGO’s, gemeenteleden, om zo gezamenlijk Suriname op te bouwen.

BEKIJK OOK
21-jarige gouddelver levenloos aangetroffen in waterput