fbpx
President Santokhi ontvangt nieuwe dc’s

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft een onderhoud gehad met enkele pasbenoemde districtscommissarissen (dc’s).

Aan dc Bansi Durga, Ricardo Bhola, Radjab Mohamedsafiek en Sital Sursksha heeft de president de verwachtingen van de regering en hoe zij invulling daaraan kunnen geven als burgervader of – moeder geuit. Uit de individueel gevoerde gesprekken is naar voor gekomen in welk district zij zitting zullen hebben.

Op 14 augustus jongstleden werden achttien nieuwe dc’s benoemd en beëdigd door president Santokhi in de Congreshal. “Uw primaire kerntaak is het vertegenwoordigen van de nationale overheid in het district”, woorden van de president. De installatie van de dc’s heeft nog niet plaatsgevonden.

Dc Bhola: “Ik zal me blijven inzetten voor alle Surinamers met volle kracht, want het Surinaamse volk heeft mij in deze positie gezet.” Hij is een bekende in de gezondheidszorg en als dc zal hij de maximale ondersteuning geven in de strijd tegen Covid-19. Hij is voorstander van een gezonde leefstijl. “Ik ben een man van wet en recht.” Daarmee geeft dc Bhola aan dat hij issues voor de samenleving zal herstellen.

Voor dc Mohamedsafiek heeft het boosten van de agrarische sector en aanpak van de infrastructuur prioriteit. Daarnaast ook de visserijsector en het aantrekkelijk maken van onder andere het Veerplein voor de toeristen.

De president heeft de dc’s op het hart gedrukt om elke burger gelijkwaardig te behandelen. Eveneens dat het beleid van de regering correct middels wet en recht wordt uitgevoerd. De dc’s werden verder bemoedigd samen te werken met alle actoren, zoals overheidsinstanties, NGO’s, gemeenteleden, om zo gezamenlijk Suriname op te bouwen.

Meer nieuws

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.