President Santokhi ontvangen door Nederlandse koning

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi is vanmorgen ontvangen door koning Willem Alexander van het Koninkrijk der Nederlanden.

De bespreking met de koning is nu gaande op Paleis Noordeinde.

President Santokhi brengt van 8 tot en met 11 september een werkbezoek aan Nederland.

Het bezoek staat in het teken van het versterken en verbreden van de bilaterale relatie tussen Nederland en Suriname en bevestigt de bijzondere historische band tussen beide landen.

Vandaag ontvangt minister-president Rutte president Santokhi op het ministerie van Algemene Zaken.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Suriname: het land van feesten, dansen, eten, drinken, gezelligheid, luieren en gelukkig zijn

Tijdens een werklunch zal onder meer gesproken worden over samenwerking op het gebied van landbouw, de rechtsstaat, financieel beleid, buitenlandse politiek en de bestrijding van het coronavirus.

Bij de lunch zijn naast de president aan Surinaamse zijde aanwezig: minister Ramdin (Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking), minister Achaibersing (Financiën en Planning), minister Amoksi (Justitie en Politie), minister Sewdien (Landbouw, Veeteelt en Visserij) en minister Ramadhin (Volksgezondheid).

Aan Nederlandse zijde zijn dat naast de minister-president: minister Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), minister Kaag (Buitenlandse Zaken), minister Hoekstra (Financiën) en minister Dekker (Rechtsbescherming).

Donderdag 9 september is president Santokhi aanwezig op het Surinaams-Nederlands Business Forum in aanwezigheid van minister De Bruijn (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking).

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten