fbpx

President Santokhi moet gestolen miljoenen direct terugvorderen

INGEZONDEN- Het is opvallend dat de huidige regeerders de laatste week met enige terughoudendheid praten over de vele miljoenen die door vorige bewindvoerders zijn verduisterd. Steeds frequenter wijzen toppolitici erop dat ze niet steeds over het verleden willen praten. Kennelijk zijn ze bang om het verwijt te krijgen dat ze terugkijken en klagen over de vele zaken die mis zijn gegaan.

Maar dat is juist een totaal verkeerde instelling.

gemberslank facebookQ | GFC NieuwsPresident Chan Santokhi moet juist vaker hameren op al het foute uit het recente politieke verleden. Daarmee bedoel ik de afgelopen tien jaar. Het mag nooit zo zijn dat de president naar zijn hoofd geslingerd krijgt dat hij te vaak klaagt over de grote fouten die zijn gemaakt en de ernstige malversaties die zijn gepleegd door de vorige beleidsmakers.

Het volk moet er juist steeds aan worden herinnerd dat er enorme hoeveelheden gelden zijn buitgemaakt en dat dit de reden is dat wij nu geconfronteerd zijn geraakt met een enorme financiële chaos in het land. Je kan niet alleen vooruitkijken, je moet ook achteruit kijken.

BEKIJK OOK
Jonge kassierster (23) opgesloten voor verduistering gelden

Het zou een wijs beleid zijn indien de nieuwe regering steeds dieper inhakt op deze kwestie. De honderden miljoenen dollars moeten teruggegeven worden aan het arme volk. Het kan niet zo zijn dat personen zich over de ruggen van ons hebben verrijkt en zo in weelde verder kunnen leven alsof er niets aan de hand is.

Diegenen die zich schuldig hebben gemaakt aan ordinaire diefstal van staatsgelden dienen gestraft te worden. Alle gestolen gelden moeten teruggevorderd worden en onze president evenals het Openbaar Ministerie moeten alle ondersteuning van de gemeenschap krijgen.

R. Pinas