fbpx

President Santokhi legt dienstreizen en vele volgauto’s aan banden

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi heeft de instructies over dienstreizen en volgauto’s aangescherpt.

Dit op basis van de consultatierondes die gehouden zijn en evaluaties. In principe mogen ministers voortaan gebruik maken van één volgauto, tenzij het noodzakelijk is. Ook hier hebben de president en vicepresident de nodige instructies gegeven aan hun hoofd Veiligheid. Verder is het gebruik van sirenes, met uitzondering van de president, verboden.

Leden van de regering moeten onder alle omstandigheden de juiste gedragsregels, alsook de verkeersregels volgen, meldt presidentiële woordvoerder, Alven Roosveld.

Zo moet inhalen alleen geschieden wanneer de verkeerssituatie het toelaat. Inhaalmanoeuvres op de Jules Wijdenboschbrug zijn niet toegestaan. De regeringsleden mogen slechts in uitzonderlijke situaties een beroep te doen op de Motor Surveillance Dienst van het Korps Politie Suriname.

Na de Covid-19 pandemie is een toename bij dienstreizen van ministers en ambtenaren geconstateerd. Wat betreft de niet urgente dienstreizen gelden op basis hiervan de volgende afspraken.

BEKIJK OOK
Koersontwikkeling ook onderdeel herziening IMF-programma

Vanwege de financiële ruimte zullen alleen urgent noodzakelijke ministeriële en ambtelijke dienstreizen worden goedgekeurd. Hierop gelden de volgende uitzonderingen:
– Reizen i.v.m. het Caricom voorzitterschap van Suriname, waar een specifieke rol vervuld moet worden;
– Reizen in vertegenwoordiging van de president;
– Politiek noodzakelijke bezoeken om nationale doelen te realiseren.

Indien goedgekeurd, zullen regeringsdelegaties tot het minimum worden beperkt. Ook gesponsorde reizen zijn onderhevig aan goedkeuring, bijvoorbeeld ministeriële vergaderingen, trainingen, oriëntatie bezoeken.

Bezoeken om formaliteiten te verrichten, waar een diplomatieke missie van Suriname gevestigd is, zullen gedelegeerd worden aan de ambassadeur of Permanente Vertegenwoordiger. Waar mogelijk en zinvol, is de instructie om gebruik te maken van virtuele opties om deel te nemen aan de vergaderingen.