fbpx

President Santokhi: Lage inkomens worden niet geraakt met solidariteitsheffing

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi verzekert de samenleving dat de lage inkomens niet getroffen zullen worden door de solidariteitsheffing.
De kritiek vanuit de gemeenschap is gedaan op basis van halve informatie. In het parlement zei Santokhi donderdagmiddag dat er bewust een sfeer wordt gecreëerd om de samenleving angst aan te jagen. Hij erkent dat de communicatie over de maatregelen die de regering wil treffen om de economie gezond te maken beter doorgecommuniceerd moeten worden met de samenleving.
Santokhi en zijn ministers hebben donderdag het parlement geïnformeerd over de schuldpositie van de staat.
De regeringsleider zegt dat er een heel pakket van maatregelen binnenkort wordt gepresenteerd. De ministers hebben de opdracht om voor 15 september hun bijdrage aan het regeerakkoord 2020-2025 en hun jaarplan af te hebben.
De regering is nu genoodzaakt om een aantal fiscale maatregelen, waaronder de solidariteitsheffing, door te voeren, echter zal deze niet gevoeld worden door de lage inkomensgroepen. De komende week zal de regering gesprekken voeren met vakbonden en andere sociaal- en maatschappelijke groepen.
NPS-fractieleider Gregory Rusland vroeg de regering om alle maatregelen die zij zal treffen goed te communiceren met de bevolking.

BEKIJK OOK
Winkelier in taxi klemgereden, meer dan US$ 40.000 buitgemaakt