fbpx
President Santokhi kondigt zaterdag verscherpte maatregelen aan

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi zal zaterdag in een toespraak een aantal verscherpte maatregelen aankondigen.

“De situatie is zorgelijk, maar wij roepen op tot kalmte. Ondanks de situatie zorgelijk is, is die nog onder controle,” zei de minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid vandaag op de Covid-19 persconferentie.

Van het totaal aantal personen dat besmet raakte met het coronavirus vanaf 13 maart 2020 is 72,5% genezen verklaard. De overige zaken proberen we onder controle te krijgen, zegt de minister die vandaag een uiteenzetting gaf van de nieuwe aanpak.

Tijdens een spoedvergadering van de Raad van Ministers (RvM) is de organisatiestructuur van Covid-19 gewijzigd. Ramadhin van Volksgezondheid zal op uitvoerend niveau de leiding hebben, met onder zich drie task forces: een medisch team, veiligheid en economie en maatschappij. Die hebben onder zich weer werkgroepen. Op beleidsniveau berust de leiding bij vicepresident Ronnie Brunswijk.

Armand Achaibersingh, minister van Financiën, zegt dat er een fiscale maatregelen besproken en goedgekeurd zijn. Deze maatregelen, waaronder een solidariteitsheffing, zullen gefaseerd worden uitgevoerd. Hiervoor komt er een projectteam op het Directoraat der Belastingen.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…