fbpx

President Santokhi kondigt zaterdag verscherpte maatregelen aan

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi zal zaterdag in een toespraak een aantal verscherpte maatregelen aankondigen.
“De situatie is zorgelijk, maar wij roepen op tot kalmte. Ondanks de situatie zorgelijk is, is die nog onder controle,” zei de minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid vandaag op de Covid-19 persconferentie.
Van het totaal aantal personen dat besmet raakte met het coronavirus vanaf 13 maart 2020 is 72,5% genezen verklaard. De overige zaken proberen we onder controle te krijgen, zegt de minister die vandaag een uiteenzetting gaf van de nieuwe aanpak.
Tijdens een spoedvergadering van de Raad van Ministers (RvM) is de organisatiestructuur van Covid-19 gewijzigd. Ramadhin van Volksgezondheid zal op uitvoerend niveau de leiding hebben, met onder zich drie task forces: een medisch team, veiligheid en economie en maatschappij. Die hebben onder zich weer werkgroepen. Op beleidsniveau berust de leiding bij vicepresident Ronnie Brunswijk.
Armand Achaibersingh, minister van Financiën, zegt dat er een fiscale maatregelen besproken en goedgekeurd zijn. Deze maatregelen, waaronder een solidariteitsheffing, zullen gefaseerd worden uitgevoerd. Hiervoor komt er een projectteam op het Directoraat der Belastingen.

BEKIJK OOK
Man met jachtgeweer voor Centrale markt aangehouden door surveillerende politieagenten