fbpx
President Santokhi komt marktventers Lelydorp tegemoet

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft toestemming gegeven voor de voortzetting van de markt te Lelydorp.

De president vindt het van eminent belang dat dwars door de Covid-19-situatie de voedselvoorziening en inkomstenwerving gegarandeerd blijven. Het staatshoofd is tot dit besluit overgegaan nadat venters zich op 31 augustus 2020 hebben begeven naar het woonadres van het staatshoofd.

Zij werden afgelopen week door het districtscommissariaat gesommeerd om de markt op maandag, dinsdag en donderdag gesloten te houden. Volgens slager Ronald Mangoenwikromo kwam het besluit van het commissariaat als donderslag bij heldere hemel. Hij is de president dankbaar voor het getoonde begrip. “We zijn afhankelijk van de verkoop. Met tussenkomst van de president kunnen wij nu vanaf maandag tot vrijdag normaal verkopen. We nemen de Covid-19- protocollen ook in acht. Er is een goede ventilatie”, aldus de slager. De markt gaat open van 07:00 – 13:00 uur.

De verkopers zijn ingenomen met de vlotte wijze waarop president Santokhi heeft ingespeeld op het probleem. Met het besluit mogen de venters hun zondagse activiteit in het vervolg weer uitvoeren. Echter zal dit vanwege de total lockdown die het komende weekend en het daaropvolgende weekend geldt, niet toegestaan zijn. Hetgeen betekent dat de verkopers hun activiteiten na versoepeling van de lockdown kunnen hervatten.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.