fbpx

President Santokhi: ‘’ Integrale aanpak Covid-19 werkt’’

GFC NIEUWS- “Als staatshoofd deel ik u met gepaste enthousiasme mede, dat wij alweer een stap dichter naar normalisatie kunnen nemen. De integrale aanpak van de Covid-19-pandemie in Suriname werkt. De cijfers staven dat. Wij zien een scherpe daling van het aantal actieve besmettingen. Alle recente uitbraken, met name in Apoera, Kwamalasamutu en Saramacca, zijn thans onder controle.”
Dit zegt president Chandrikapersad Santokhi in zijn Covid-19-toespraak. Ofschoon de besmettingen aan het afnemen zijn waarschuwt het staatshoofd om alert te blijven en maatregelen in acht te blijven nemen.
Santokhi: ” Het richtcijfer is minder dan 25 nieuwe gevallen per dag. Wij hopen dat dit beeld zich de komende zeven tot tien dagen voortzet. Wij rekenen daarvoor op uw medewerking. Maar weest u gewaarschuwd; bij een stijging van boven de 25 nieuwe gevallen per dag, zullen wij genoodzaakt zijn om de maatregelen wederom aan te scherpen.
Volgende week arriveren de antigeen sneltesten. Mijn dank gaat uit naar de PAHO/WHO voor deze geste. Deze testen bieden binnen een half uur resultaat. De testen zullen gebruikt worden door de ziekenhuizen, voor cito triage van bepaalde patiënten met klachten, en op de verschillende test sites in stad, district en binnenland.
Al met al voel ik mij als staatshoofd steeds meer verzekerd, dat wij als natie hier bovenop zullen komen. Terwijl wij stap voor stap de nodige protocollen implementeren, weten wij dat grote delen van de samenleving en diverse sectoren in het bedrijfsleven nog steeds zwaar gebukt gaan onder de sociaaleconomische en maatschappelijke gevolgen van de Covid-19-pandemie. Ik wil dat u weet dat het beperken van de impact van de Covid-19-pandemie op onze samenleving, onze bijzondere aandacht heeft. Wij werken intensief aan modellen waarbij elke burger in zijn of haar rechten gekend is. Tegelijkertijd is het de plicht van de overheid om de volksgezondheid te beschermen en te waarborgen. En zo ook is het de plicht van elke burger om de maatregelen nauwgezet in acht te nemen.”

BEKIJK OOK
Recherche Paramaribo houdt twee bewakers handelszaak aan voor diefstal