fbpx
President Santokhi installeert Staatsraad

GFC NIEUWS- De nieuwe Staatsraad met als zittingsperiode 2020 tot 2025 is een feit.

President Chandrikapersad Santokhi heeft maandag de nieuwe leden van de raad benoemd, in de Congreshal. Dit orgaan dient de president en de regering van advies te voorzien.

Bij de installatie van de leden heeft het staatshoofd de noodzakelijkheid van in inzet vanuit dit orgaan benadrukt. Hij doelt daarmee in het bijzonder op de Covid-19-pandemie, financieel-economische crisis en armoede.

In de Staatsraad nemen onder andere vertegenwoordigers van al de fracties uit het parlement, werknemersorganisaties en bedrijfsleven zitting.

De VHP wordt vertegenwoordigt door Maaltie Sardjoe, Sharda Thakoer, Urmila Ramlagansing en Nathalie Amatmohammed. Voor de NDP nemen zitting: Rossellie Cotino, Caroline Heilbron en Amzad Abdoel. De ABOP en PL worden vertegenwoordigt door Marinus Cambiel en Rinette Sapei-Soentik. Hesdy Pigot neemt namens NPS en Justina Eduards voor BEP zitting. VSB wordt vertegenwoordigt door Paul Torilal, Wilgo Bilkerdijk de ASFA, Roy Haverkamp de FAL en Darmdew Chotkan de OSAV.

De vertegenwoordiger van CLO is nog niet geïnstalleerd.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.