fbpx
President Santokhi installeert RvC Centrale Bank

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft vandaag op het Presidentieel Paleis de nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) van de Centrale Bank van Suriname CBvS) geïnstalleerd.

Stanley Raghoebarsingh is de nieuwe regeringscommissaris. De overige leden zijn Ruben Ravenberg, Franklin Ludwich Misiekaba, Jan Tawjoeram en Aroen Jadoenathmissier.

Tawjoeram, directeur van het ministerie van Financiën en Planning, en Jadoenathmissier, directeur van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie zijn ambtshalve lid van de RvC. De raad moet nog aangevuld worden met twee leden.

De RvC heeft een hele belangrijke taak op haar schouders. Het is van belang dat er continu overleg en afstemming is tussen de bank en de minister van Financiën en Planning. Daarvoor is de Raad verantwoordelijk en primair de regeringscommissaris.

De Bankwet voorziet ook in verschillende momenten waar de Raad en de governor van de CBvS betrokken zijn, zoals bij het bepalen van het beleggingsbeleid van de bank en het vaststellen van de orde en de wijze van uitoefening van de werkzaamheden van de Governor.

Daarnaast geldt een gezamenlijke verantwoordelijkheid tussen de Raad en de Governor bij het opmaken van de jaarrekeningen van de CBvS. De governor maakt jaarlijks binnen zes maanden na afloop van het boekingsjaar de jaarrekeningen op.

De RvC stelt de jaarrekeningen vast. Ieder lid van de RvC moet de jaarrekening ondertekenen. De jaarrekening wordt gepubliceerd en in het bijzonder aangeboden aan de minister van Financiën en Planning en de Rekenkamer. Zonder de jaarrekening wordt de regering en de CBvS gehinderd in het voeren van prudent, doelmatig en effectief monetair en fiscaal beleid. Dit onderstreept hoe belangrijk de rol van de RvC is bij het opmaken van de jaarrekeningen.

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…