President Santokhi heeft ook veel verdriet en andere diepe emoties

president Santokhi foto1

INGEZONDEN- Individuen die consequent de president van Suriname, Chandrikapersad Santokhi, via sociale media aanvallen, dienen de potentiële gevolgen van hun acties zorgvuldig in overweging te nemen.

Iedereen, of men nu een staatshoofd, topsporter, artiest of een doorsnee burger is, ervaart emoties.

Zeker, ook president Santokhi kan verdrietig zijn wanneer hij te maken krijgt met onaangename situaties. Zoals ieder mens ervaart hij een scala aan diepgaande emoties.

De subtiele, doch kwetsende beledigingen en beschuldigingen die hem ten deel vallen, kunnen ongetwijfeld diepe emotionele sporen nalaten.

Zelfs bij een prominent figuur als de president kunnen constante beledigingen en onwaarheden op sociale media tot ernstige psychologische schade leiden.

Dit kan gevoelens van depressie en angst teweegbrengen, en mogelijk negatieve effecten hebben op zijn zelfbeeld en zelfvertrouwen. In extreme gevallen kan dit zelfs leiden tot posttraumatische stressstoornis, een situatie waar niemand in Suriname bij gebaat is.

Het zou daarom verstandiger zijn als kritiek constructief wordt geformuleerd en kwetsende beledigingen en ongegronde beschuldigingen worden vermeden.

OOK INTERESSANT
De gewijzigde BTW-wet, tijd voor eerlijkheid

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud