President Santokhi geïnformeerd over vervolgtraject NRA-rapport

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi is maandag geïnformeerd over het vervolgtraject van het National Risk Assessment (NRA) rapport.

Nadat dit document vorige maand, namelijk dinsdag 9 maart 2021, aan het staatshoofd was geboden, is het maandag met ter zake deskundigen doorgenomen.

De deskundigen zullen het document verder uitwerken in een tijdlijn en een matrix met te nemen acties en maatregelen.

Daarnaast zal de nationale en internationale gemeenschap worden geïnformeerd over het NRA-rapport en de door de regering te nemen stappen in dit kader.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Leefkwaliteit van mensen in Suriname wordt geruïneerd door coronamaatregelen regering

De regering zal in een vervolgmeeting op 30 april in overleg gaan met alle stakeholders om de aanbevelingen te kunnen implementeren. Dit zodat Suriname een goede vierde ronde evaluatie kan ondergaan.

Meester Nailah van Dijk, een van de deskundigen, geeft aan dat aan het staatshoofd is aangegeven wat de volgende stappen zullen zijn op weg naar de mutual evaluations.

De jurist benadrukt dat de korte en lange termijnstappen die nu ondernomen moeten worden, zijn gepresenteerd aan de president, de Steering Council en andere autoriteiten.

De Steering Council is in 2013 geïnitieerd op voordracht van de Caribbean Action Taskforce.

Deze buigt zich over beleidskwesties aangaande het tegengaan van witwassen en terrorismefinanciering. In eerste instantie lag de aansturing van de Steering Council bij het ministerie van Financiën.

Overige berichten