President Santokhi gaat in de zon voor gratis vitamine D om zijn weerstand te versterken

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- De Surinaamse president Chan Santokhi die recentelijk positief werd getest op het coronavirus, gaat in de zon om zijn vitamine D aanmaak te stimuleren en zo zijn weerstand te verbeteren.

Gerandomiseerde onderzoeken tonen aan dat het op goed niveau brengen en houden van het vitamine D3 – niveau in het lichaam, een zeer positieve en modulerende werking heeft op onder meer het immuunsysteem.

COVID- patiënten met een lage D3- spiegel lopen een veel groter risico op een ernstig verloop van het ziekteproces.

“Ik voel me goed, ik voel me fit en ik zorg ervoor dat mijn weerstand op peil blijft. Dit doe ik door veel uit te rusten, maar ook door te bewegen en te genieten van de gratis vitamine D die op mijn erf schijnt,” meldt het staatshoofd.

Deskundigen adviseren een ieder, tenzij gecontra indiceerd, om dagelijks ongeveer minstens 15 minuten met zoveel mogelijk ontbloot lichaam in de zon te gaan voor het aanmaken van D3. Erg donkere mensen mogen veel langer zonnebaden.

Een recent onderzoek in Japan toont bovendien aan dat de lichaamstemperatuurverhoging wat ook bereikt wordt door  in de zon te gaan, gunstig is voor de strijd tegen virusinfecties.

De lichaamsverwarming verhoogt onze immuniteit, net zoals dat in veel hogere mate bij koorts het geval is.

Koorts is in de meeste gevallen goed voor de zieke mens omdat het een natuurlijke afweerreactie is van het lichaam om infecties te bestrijden. De nieuwe studie laat zien hoe lichaamswarmte infectiebestrijdende cellen versnelt.

Het advies is om die reden om ook niet te snel te grijpen naar middelen die koorts verlagen. Een verhoogde lichaamstemperatuur helpt belangrijke  soorten immuuncellen beter te werken. Het onnodig verlagen van milde koorts met paracetamol heeft daarom vaak genoeg een averechtse werking.

Zie ook> Surinaamse overheid wordt opgeroepen om aantal coronadoden en zieken te beperken door promoten D3

 

Overige berichten