fbpx
President Santokhi: “Durga Maa is vlak bij jou”

GFC NIEUWS- “Navratri wordt gekenmerkt door de oerkracht die verborgen zit in de vrouw. Soms zoeken we de Durga Maa (vrouwelijke god) heel ver.

Soms zien we de Durga Maa niet, terwijl die heel dichtbij je zit en wij die soms vergeten.” Zo sprak president Chandrikapersad Santokhi dinsdag in de Shri Vishnu Mandir waar hij samen met vicepresident Ronnie Brunswijk de Navrati-viering bijwoonde.

Het staatshoofd riep op de vrouw te zien als de vertegenwoordiger van Durga Maa, uitgerust met de oerkracht van de vrouw. Hij vroeg in deze periode extra te bidden voor de vrouw. “First lady wij bidden ook voor jou”, richtte de president zich tot presidentsvrouw Mellisa Santokhi-Seenacherry.

De president sprak vervolgens lovend over de onbaatzuchtigheid waarmee de first lady te werk gaat. “Dit alles om te gaan voor een betere situatie en ook daar zal een strijd geleverd moeten worden om het goede te laten overwinnen van het kwade. Mannen vergeet dat het niet. Die Durga Maa is vlak bij jou.”

De president benadrukte dat er verbetering zal komen in het land als wij steeds blijven bidden daarvoor. Bij deze gelegenheid herhaalde het staatshoofd dat zijn regeerteam binnen 9 maanden het volk een beter Suriname zal geven. “We zitten al 3 maanden aan. We gaan binnenkort evalueren om het steeds beter te doen. Tot slot wenste hij de aanwezigen een Subh Navratri toe.

Het was voor het eerst in de geschiedenis van de Sanatan Dharm dat een presidentieel duo samen de mandir bezocht. In zijn toespraak legde vicepresident Brunswijk de nadruk op de kracht van het gebed en sprak hij van een periode bij uitstek om een nieuw begin te maken in ons leven.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.