fbpx
President Santokhi belooft Coronie tal van ontwikkelingsprojecten

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de gemeenschap van Coronie belooft dat zijn regering zich zal inzetten voor de bevordering van steeds meer ontwikkelingsprojecten.

De president is onder andere ingegaan op de uitbreiding van het markoesaproject in Coronie. Het ligt in de planning om ook de cocosteelt in het district aan te pakken.

Vervolgens heeft het staatshoofd mogelijkheden aangehaald voor het goedkoop betrekken van investeringskapitaal. Hij heeft daarbij Trust Bank Amanah en het SAMAP-project genoemd.

In zijn toespraak heeft de president verwezen naar een overzicht van potentiële projecten die zondag tijdens zijn bezoek met een regeringsdelegatie aan Coronie zijn gepresenteerd.

Ook de bouw van het politiebureau dat in 2010 is stopgezet, zal worden hervat, verzekert de president de gemeenschap.

De president zegt dat zijn regering niet alleen leiding geeft aan het land om slechts de financiële crisis op te lossen. “We zijn aan de macht gekomen om ontwikkeling te brengen, om werkgelegenheid te creëren, om verbetering te brengen in onderwijs en gezondheid, om ervoor zorg te dragen dat er investeerders komen en dat er bedrijven worden opgezet voor de export van Surinaamse producten.”

De president heeft verder aangegeven dat zijn regering over een plan beschikt, waarmee de vraagstukken in Suriname opgelost zullen worden. “Met dat plan beginnen we nu al vertrouwen te krijgen, want we onderhandelen met het IMF, de Wereldbank, IADB, internationale instituten en grote internationale bedrijven die goedkoop kapitaal kunnen betrekken. Ik hoop jullie deze week nog te kunnen informeren over het resultaat van onze gesprekken. Dan ga je zien hoeveel vertrouwen we hebben als regering om internationaal kapitaal aan te trekken voor de ontwikkeling van Suriname. Wij werken dag en nacht en gaan doorwerken totdat alle problemen van het land zijn opgelost.”

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…