fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

President Santokhi beëdigt granman der Kwinti’s

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft Remon Clemens beëdigd tot granman der Kwinti’s.
De installatie heeft plaatsgevonden op 21 november in het presidentieel paleis. “Vandaag is de granman der Kwinti’s geïnstalleerd zonder onenigheid. Dit is wat wij willen”, zei vicepresident Ronnie Brunswijk tijdens zijn toespraak bij de beëdiging. Hij riep vervolgens de aanwezige traditionele gezagdragers op de granman de nodige ondersteuning te geven.
Santhokhi benadrukte dat de granman met deze benoeming meer verantwoordelijkheid op zijn schouders heeft gekregen. Hij zei dat de regering er alles aan doet om ontwikkeling tot stand te brengen voor het achterland. “Samen met de samenleving en het traditioneel gezag zal dat gebeuren.”
Ook vanuit het traditioneel gezag lijkt granman Clemens gedragen te worden. “Het is een heel proces geweest om de granman te kiezen, maar het is nu gelukt”, zegt kapitein Emanuel. Ook hij legt de nadruk op het behouden van de eenheid onder de Kwinti’s.
Minister Emanuel heeft de gemeenschap opgeroepen om ervoor te kiezen te werken aan het ontwikkelingspad der Kwinti’s. De uitdagingen die u op uw pad tegen zult komen, zullen wij gezamenlijk aanpakken. De bewindsvrouw zegt dat een open en transparante communicatie de sleutel zal zijn bij het oplossen van vraagstukken.

OOK INTERESSANT
Verscherpte voorwaarden goudbedrijven moeten kwikdamp boven Paramaribo terugbrengen