fbpx

President roept op goede reputatie Suriname hoog te houden

GFC NIEUWS- De Republiek Suriname heeft sinds 1987, dus reeds 33 jaar, de reputatie van het houden van ordelijke en eerlijke verkiezingen.
President Desiré Bouterse doet een beroep op alle partijen én hun ondersteuners om onze goede naam in dit opzicht hoog te houden.
In een televisietoespraak aan de vooravond van de algemene, vrije en geheime verkiezingen zegt het staatshoofd dat het morgen aan het volk ligt om te bepalen wie uw soevereine wil in de komende vijf jaren zal vertegenwoordigen.
“Het is uw voorrecht om te stemmen,” aldus de president. “Wij mogen onderling van mening verschillen maar wanneer het gaat om de stembusgang, bent U de baas. U bepaalt. Het gaat immers om vrije en geheime verkiezingen,” gaat hij verder. Het staatshoofd zegt dat vanuit de overheid al het nodige wordt gedaan om de vrijheid van handelen en het geheim karakter te waarborgen. “Niemand kan druk op U uitoefenen,” voegt hij eraan toe.
Tegen de achtergrond van de huidige COVID-19 crisis zegt het staatshoofd dat wij alle stormen kunnen weerstaan als wij blijven werken vanuit de overtuiging dat de werkelijke macht bij ons volk ligt. President Bouterse: “Ik nodig U nogmaals uit deze macht morgen te tonen, in wijsheid, in rust, in vrede en met respect voor elkaars gezondheid. Gaat u morgen stemmen.”
“Op 26 mei zullen er mensen zijn die juichen en ook mensen die aangeslagen zijn. Dit is normaal. Maar één ding is hierbij zeker: bij elke uitslag zal Suriname gewonnen hebben. Het volk zal, zoals het democratisch hoort, gekozen hebben. Op 26 mei zullen daarom alle gelederen weer gesloten moeten zijn, om samen de opbouw van ons land ter hand te nemen,” aldus het staatshoofd.
Hij betreurt ook het heengaan van een lid van de politieke organisatie A20. “We hebben helaas één mensenleven te betreuren tijdens deze campagneperiode. Ons medeleven gaat uit naar de familie en vrienden van het verkeersslachtoffer, als ook naar de A20,” zegt president Bouterse.
Hij wenst de Surinaamse gemeenschap, en in het bijzonder de moslims, een hartelijk Ied Mubarak toe.

BEKIJK OOK
Tiener, 16, overlijdt daags na ongeval met bromfiets in ziekenhuis