fbpx

President Ram Nath Kovind maakt aanvang met drie-landen-tour

President Ram Nath Kovind, zijn echtgenote Savita Kovind en delegatie, zijn aangevangen met de drie-landen-tour naar Griekenland, Suriname en Cuba. Op 16 juni heeft de president zijn tour aangevangen vanuit het vliegcomplex van de Air force. De Indiase presidentiële delegatie zal eerst op staatsbezoek in Griekenland vertoeven, waarna Suriname zal worden aangedaan voor eveneens een staatsbezoek. De afsluiting van deze bezoeken vindt plaats in Cuba.

Op uitnodiging van het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken zijn de diplomatieke vertegenwoordigers van Griekenland, Suriname en Cuba in New Delhi, in de gelegenheid gesteld president Kovind uitgeleide te doen op de luchthaven.

Voor Suriname heeft Sandra Willems, tijdelijke zaakgelastigde, de beste wensen overgebracht, namens de president en de regering van de Republiek Suriname, voor succesvolle bezoeken aan de drie landen. Inmiddels is in Paramaribo gearriveerd buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek te New Delhi, Aashna Kanhai om zich aan te sluiten bij de officiële Surinaamse delegatie in verband met het staatsbezoek.

BEKIJK OOK
Santokhi: “Volk leiden op pad van welzijn en welvaart”

President Kovind arriveert dinsdagmiddag in Suriname en zal samen met zijn Surinaamse ambtgenoot, president Desiré Bouterse besprekingen voeren in het kader van het intensiveren van de betrekkingen tussen beide landen.

Het bezoek aan Suriname moet tevens gezien worden tegen de achtergrond van India’s buitenlands beleid om de betrekkingen met de landen in Latijns-Amerika te versterken en uit te diepen alsmede tegen de achtergrond van een grote Indiase diaspora in ons land.(GFC)