fbpx

President leidt delegatie naar officieel staatsbezoek Brazilië

Op uitnodiging van de president van Brazilië, Michel Temer, vertrekken president Desiré Delano Bouterse en First Lady Ingrid Bouterse – Waldring met een delegatie bestaande uit de ministers van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack – Beighle, Ronni Benschop van Defensie, Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Stuart Getrouw van Justitie en Politie.

Tijdens dit bezoek zal de president op 2 mei een bilaterale ontmoeting hebben met Temer van het buurland om met name de goede relatie tussen beide landen te bespreken en toekomstgerichte plannen uit te diepen, meldt het NII.

Ook zullen de regeringsleiders zich buigen over relevante regionale onderwerpen. Tevens zullen er bilaterale gesprekken gevoerd worden tussen de ministers van Defensie, Landbouw, Veeteelt en Visserij, en Justitie en Politie en hun respectieve collega’s.

De First Lady zal een speciaal programma afwerken en met name bezoeken brengen aan vertegenwoordigers van het Braziliaans Fonds voor Onderwijs Ontwikkeling (FNDE) en de First Lady van Brazilië.

Voorts ligt het in de bedoeling gedurende dit belangrijk bezoek enkele overeenkomsten te ondertekenen in het kader van onder ander de bevordering van investeringen, politionele samenwerking, ondersteuning van de landbouwsector en capaciteitsversterking.

De delegatie vertrekt vandaag en wordt op 3 mei terugverwacht in Suriname.(GFC)

Overige berichten