President laat huis bouwen voor weduwe

Na afstemming met president Desiré Bouterse heeft Djojo bedrijvengroep uit Commewijne, een nieuwe woning compleet met basisinrichting gedoneerd aan een alleenstaande seniorenburger. De 67-jarige Soeratijem Wongsosoeparto leeft sedert mei 2016 in onzekerheid, nadat haar man kwam te overlijden en de schoonfamilie haar beval om het ouderlijk huis te verlaten.

De sleuteloverdracht vond dinsdagmiddag plaats aan de eigenares te Accaribo/Manjadam, onder het toeziend oog van districtscommissaris Armand Jurel, volksvertegenwoordigende organen en politieke structuren van Para.

De burgervader is onder de indruk van de wijze waarop de ondernemer uit Commewijne, een burger van zijn district tegemoet kwam. Hij voorzag in de belangrijkste behoefte die men haar dreigde te ontnemen.

De vrouw kwam met tussenkomst van politieke structuren in contact met de bedrijvengroep. Haar éénkamerwoning is binnen 3 maanden gebouwd en bestaat uit duurzame super bord elementen. Het huis moet nog aangesloten worden op het elektriciteitsnet van de Energie Bedrijven Suriname (EBS).

Het perceel waarop de woning staat is bij ministeriële beschikking toegekend aan Wongsosoeparto.(GFC)

Overige berichten