President India arriveert in Suriname

De president van India, Ram Nath Kovind, echtgenote Savita Kovind en zijn delegatie zijn rond 18.00 uur dinsdag in Suriname gearriveerd. Bij aankomst werden zij met militaire eer onthaald en verwelkomd door president Desire Bouterse, first lady Ingrid Bouterse – Waldring en andere hoogwaardigheidsbekleders.

Hierna konden zij genieten van enkele culturele optredens. Onderweg naar Paramaribo maakte de delegatie een tussenstop te Onverwacht, Para waar zij werd begroet door schoolkinderen.

Ook te Lelydorp, Wanica zijn er verscheidene activiteiten geweest in het kader van dit bezoek. Districtscommissaris van Wanica Zuid-Oost, Audrey Hankers, is trots op de kinderen en culturele groepen die tijdens deze deze bijzondere gelegenheid hebben opgetreden. Over de rijweg is er een sierlijke erehaag gebouwd. Dit eerbetoon genaamd Ga Puroh, stamt uit de Javaanse traditie en illustreert de Javaanse bevolkingsconcentratie.

Op 16 juni vertrok de president voor zijn acht dagen durende missie naar Griekenland, Suriname en Cuba. Het is de eerste keer dat een president van India een staatsbezoek aflegt aan Suriname en Cuba. De president is onder andere in gezelschap van zijn vrouw Savita Kovind, de minister van ‘State for Steel’ en twee leden van de ‘Lok Sabha’, het parlement van India.(GFC)