President houdt woord, zorgvervoer voor Coronie

GFC NIEUWS- President Desiré Bouterse heeft een bus voor zorgvervoer geschonken aan de gemeenschap van Coronie.
Het staatshoofd heeft zich hiermee aan zijn woord gehouden. De president was namelijk in januari dit jaar tijdens een bezoek aan het westelijk gelegen district door de bewoners benaderd om zorgvervoer ter beschikking te stellen.
De president heeft aan deze wens invulling gegeven en de bewoners zijn hem hiervoor zeer erkentelijk.
Ivan Graanoogst benadrukte bij de overhandiging namens het Kabinet van de President dat de bus bestemd is voor alle Coronianen, die daarvoor in aanmerking komen.
Het transportmiddel komt onder beheer van Huize Lunor en de Regionale Gezondheidsdienst (RGD). De functionaris wees vooral op het goed onderhouden van de bus en bevoegde chauffeur, die ook bereid is trainingen te volgen. “De bus gaart ingezet worden voor doel waarvoor het hier is, niet voor andere zaken”, aldus Graanoogst. Hij noemde onder meer het vervoeren van de ouderen om boodschappen te doen of doktersbezoek. Ook zei hij dat alles van te voren geregeld moet worden om chaos te voorkomen.
Clarence Rustveld liet eveneens namens het Kabinet van de President weten dat het beschikken over een zorgvervoer een grote wens en een ernstige behoefte van de ouderen van Coronie is geweest. Zij kunnen met de bus van en naar de polikliniek of waar zij elders willen gaan, worden vervoerd.
“Het is een zorgtaxi, zorgvervoer en het is voor u als oudere van Coronie bestemd,” sprak Rustveld. Volgens hem heeft president Bouterse met de bus een gebaar gemaakt naar de ouderen die veel hebben betekend voor Suriname. Zij zullen door verpleegkundigen geassisteerd worden en moeten op deze manier ook wat ruimte hebben om naar buiten te kunnen gaan.

Overige berichten