fbpx
President houdt woord, zorgvervoer voor Coronie

GFC NIEUWS- President Desiré Bouterse heeft een bus voor zorgvervoer geschonken aan de gemeenschap van Coronie.

Het staatshoofd heeft zich hiermee aan zijn woord gehouden. De president was namelijk in januari dit jaar tijdens een bezoek aan het westelijk gelegen district door de bewoners benaderd om zorgvervoer ter beschikking te stellen.

De president heeft aan deze wens invulling gegeven en de bewoners zijn hem hiervoor zeer erkentelijk.
Ivan Graanoogst benadrukte bij de overhandiging namens het Kabinet van de President dat de bus bestemd is voor alle Coronianen, die daarvoor in aanmerking komen.

Het transportmiddel komt onder beheer van Huize Lunor en de Regionale Gezondheidsdienst (RGD). De functionaris wees vooral op het goed onderhouden van de bus en bevoegde chauffeur, die ook bereid is trainingen te volgen. “De bus gaart ingezet worden voor doel waarvoor het hier is, niet voor andere zaken”, aldus Graanoogst. Hij noemde onder meer het vervoeren van de ouderen om boodschappen te doen of doktersbezoek. Ook zei hij dat alles van te voren geregeld moet worden om chaos te voorkomen.

Clarence Rustveld liet eveneens namens het Kabinet van de President weten dat het beschikken over een zorgvervoer een grote wens en een ernstige behoefte van de ouderen van Coronie is geweest. Zij kunnen met de bus van en naar de polikliniek of waar zij elders willen gaan, worden vervoerd.

“Het is een zorgtaxi, zorgvervoer en het is voor u als oudere van Coronie bestemd,” sprak Rustveld. Volgens hem heeft president Bouterse met de bus een gebaar gemaakt naar de ouderen die veel hebben betekend voor Suriname. Zij zullen door verpleegkundigen geassisteerd worden en moeten op deze manier ook wat ruimte hebben om naar buiten te kunnen gaan.

Meer nieuws

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.