fbpx

President feliciteert jarige coalitiepartner BEP

President Desi Bouterse heeft de felicitaties overgebracht aan de politieke partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP). Het staatshoofd gaf aan dat het van belang is om als politieke organisatie ontwikkeling te brengen voor de Surinaamse burger. Samen moet gekeken worden hoe vooral voor jongeren mogelijkheden zoals onderwijs geschapen kunnen worden, zei Bouterse zaterdagavond kort voor middernacht bij de viering van het 45-jarig bestaan van de BEP.

Bouterse bleef lang stilstaan bij het belang van jongeren om hen alle aandacht te geven bij het ontwikkelen van Suriname. Het zal niet eenvoudig zijn, maar de regering heeft onderwijs als een van de speerpunten en daarop zal ze samen met de partners blijven werken. Als er over jongeren gesproken wordt, wordt er gelijk gekeken naar de kwestie werkgelegenheid in het binnenland. Dit jaar moeten meer mogelijkheden komen voor die groep.

Het staatshoofd denkt aan de agrarische sector waar binnenlandbewoners bekend mee zijn. Via het Agrarisch Fonds voor het binnenland kan op dit stuk een bijdrage geleverd worden. Wanneer de bevolking van het binnenland haar deel doet, zal de regering zorgen voor afzet van hun producten.

Als er over diversificatie van de economie gesproken wordt dan is toerisme ook een belangrijke sector die een stukje werkgelegenheid kan verschaffen, stelde de president. Ontwikkeling van deze sector houdt ook in dat er goed naar het milieu gekeken wordt. President Bouterse riep alle aanwezigen op, geloof te hebben in de Surinaamse mens als hulpbron en een bijdrage te leveren aan het verder ontwikkelen van het land ten behoeve van de toekomstige generatie.(GFC)

Naar meer berichten...