fbpx

President-elect Santokhi: “Suriname verheffen tot bloeiende natie”

GFC NIEUWS- De nieuwgekozen president van de Republiek Suriname, Chandrikapersad Santhoki, zal in de komende vijf jaren Suriname verheffen tot de bloeiende natie waar het volk recht op heeft.
“Elke dag weer zal ik als president de vraag stellen: Draagt wat wij doen bij aan een beter Suriname? Draagt het bij aan eenheid en verbondenheid en draagt het bij aan rechtvaardiger leven voor onze landgenoten? Dat wordt nieuwe norm”, zei president-elect Santhoki.
Kort na de verkiezing van zijn persoon tot president en Ronnie Brunswijk als vicepresident sprak hij De Nationale Assemblee én het Surinaamse volk toe.
Met de verkiezing van de president en vicepresident is het proces van een lange, intense en soms harde verkiezingscampagne afgerond. “Vanaf dit moment begint een nieuwe fase. Vanaf dit moment begint het proces om samen met DNA, samen met de nieuwe regering, met maatschappelijke groeperingen en de gehele bevolking te werken aan de wederopbouw van Suriname. We zullen dat doen door eenheid te tonen, eenheid in leiderschap, eenheid in beleid en eenheid in bestuur.”
President-elect Santokhi beloofde altijd verantwoording af te leggen en in een open debat van gedachten te wisselen met het college. “Aan alle landgenoten, die ik gesproken heb zeg ik: u heeft mij aangehoord en ik heb naar u geluisterd. Ook heb ik uw noden gezien en gehoord. Ons land wordt vanaf nu geleid door mensen als u en ik. U heeft ons hier geplaatst om voor u en het land te werken.”
Voor de gekozen president is het een voorrecht om het ambt te mogen vervullen en aanvaardt hij de opdracht met eerbied en respect. “Ik dank eenieder die eraan heeft bijgedragen deze verkiezing mogelijk te maken. Ik dank ook mijn vrienden, politieke kameraden, partijgenoten en structuren en mijn mede strijders hier en in de diaspora. Een speciaal woord van dank aan mijn familie, kinderen en mijn partner.”

OOK INTERESSANT
Grote groep vaktechnische krachten afgeleverd door SAO