President Duterte vindt God ‘domme klootzak’

Niemand ontkomt aan de gramschap van de Filipijnse president Rodrigo Duterte, zelfs de Almachtige niet. Tijdens een toespraak noemde hij God een “dommerik”.

De 72-jarige leider richtte vrijdag zijn pijlen op het concept van de erfzonde in de Bijbel. Tijdens een toespraak tijdens de opening van de Information and Communications Technology Summit in Davao City, besprak Duterte het Bijbelverhaal van Adam en Eva en hoe zij van de verboden vrucht snoepten.

Adam at ervan, en “toen werd boosaardigheid geboren. Wie is deze stomme God? Die klootzak is stom als dat het geval is,” brieste de president volgens de Indian Express.

“Je hebt iets perfects gemaakt en dan verzin je een gebeurtenis die zou verleiden en de kwaliteit van je werk zou vernietigen.”

Ook de oerzonde vindt hij onzin. “Je vader en je moeder zondigen, jij was nog niet geboren, maar nu heb jij de oerzonde. Wat voor religie is dat? Ik kan het niet accepteren.”

Helemaal ongelovig is Duterte echter niet; hij zei dat hij nog steeds gelooft in het bestaan ​​van “een universele geest”.