fbpx

President decoreert Moengonezen voor onbaatzuchtige inzet

GFC NIEUWS- “U doet onbaatzuchtig werk. U doet welzijnswerk, u luistert naar de problemen van uw medemens, u bent bezig met de vorming van de jeugd en u zet vaak genoeg uw eigen middelen in om naar Paramaribo af te reizen om zaken te realiseren voor uw district.

“Uw werkzaamheden zijn zeer divers en uiteenlopend. Echter is uw overeenkomst met elkaar, uw liefde voor uw naaste en uiteraard uw liefde voor Marowijne en Suriname.”

Zo sprak president Desiré Bouterse op 25 november bij de decoratie van een aantal Moengonezen wegens hun onbaatzuchtige inzet voor de medemens.

Het staatshoofd riep de gedecoreerden op hun goede werk voort te zetten. “We weten dat u bezig bent, het is niet onopgemerkt gebleven. We hebben veel waardering en bewondering voor uw opstelling, maar bovenal, uw gemeenschap waardeert u,” sprak president Bouterse verder.

Hij bedankte en feliciteerde namens de regering en het Surinaamse volk de gedecoreerden voor hun inzet én hun welverdiende decoratie.

BEKIJK OOK
Vermoedelijke autodief op de vlucht doodgeschoten

Volgens de president is het bij het memoreren van hoogtijdagen, zoals de herdenking van de onafhankelijkheid van Suriname gebruikelijk om de verdiensten van markante personen in stad en district te gedenken.

Hij zei dat de regering overtuigd is van het feit dat deze markante landgenoten een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van Marowijne en dienen zij daarvoor op gepaste wijze te worden gewaardeerd.

In totaal werden er 54 personen gedecoreerd, waarvan 24 in de eremedaille in zilver verbonden aan de ereorde van de palm, 22 personen verkregen de eremedaille in goud verbonden aan de ereorde van de palm en 8 personen werden benoemd tot ridder in de ereorde van de palm.