President Bouterse weerlegt kritiek in kwestie Venezuela

Vicepresident Michael Ashwin Adhin vertrekt woensdag 9 januari met een delegatie naar Venezuela om de inauguratie van president Nicolás Maduro bij te wonen. President Desiré Bouterse heeft dinsdag tijdens een persconferentie benadrukt dat Suriname consequent blijft staan achter internationale principes.

President Bouterse beklemtoont dat legitiem gekozen presidenten altijd beschermd worden binnen hun grondwetten of hun staatsinrichtingen. “Wij geloven niet in inmenging in interne aangelegenheden van naties. Wij geloven in vreedzame co-existentie. Wij zijn niet bezig Venezuela te verdedigen. Wij zijn bezig ons internationaal standpunt overeind te houden.”

Vervolgens benadrukt president Bouterse dat het standpunt van Suriname te maken heeft met internationale afspraken.

“Er zijn internationale uitgangspunten. Suriname verstoot zich niet om mensen te verdedigen. Suriname houdt zich aan de internationale afspraken en principes. Wij hebben de regels niet gemaakt. De internationale gemeenschap heeft ze gemaakt.”

De president verduidelijkt dat het standpunt van Suriname niet gebaseerd is op een ideologie van de regering.

“Wij hebben gekeken naar wat zegt de media over de situatie in Venezuela. Wij hebben gekeken naar groepen die objectief wilden kijken naar het probleem in Venezuela, de vakbonden die hun teams hebben gestuurd naar het land. Wij hebben onze mensen gestuurd in Venezuela om te waarnemen wat de situatie is aan de grond.”(GFC)

Overige berichten